Dringend hulp nodig?
Dringend hulp nodig?

Electric Vehicle Safety Assist

Wat is Electric Vehicle Safety Assist?

Elektrische voertuigen worden steeds bereikbaarder voor bedrijven en particulieren, maar brengen wel extra risico’s met zich mee bij een ongeval of defect. Gespecialiseerde en gecertificeerde electric vehicle assistance is dan ook cruciaal. Gelukkig heeft ADB Assist de nodige expertise en middelen in huis om je veilig en efficiënt verder te helpen.

Electric vehicle pechverhelping

Wat

Allerlei voertuigen kunnen vandaag aangedreven worden met een lithium-ion batterijpakket of een alternatieve aandrijving: wagens, lichte vrachtwagens, bussen, scooters, fietsen, steps, … Dankzij ADB Electric Vehicle Safety Assist kun je rekenen op onze ervaren en gecertificeerde specialisten bij een ongeval met een elektrisch voertuig of voertuig met alternatieve aandrijving. We geven je advies en sturen een technicus met de juiste skillset en scholing om je op een veilige manier verder te helpen.

Waarom

Lithium-ion batterijen kunnen ontsteken omwille van verschillende redenen: de aanvoer van externe warmte, een krachtige schok of ongeval met activatie van de airbag(s), een overbelasting van de batterij, … Bij een batterijpakket met meerdere lithium-ion batterijen kan er bovendien een kettingreactie optreden, waarbij de ene beschadigde batterij de andere ontsteekt. Hierdoor kan een krachtige brand ontstaan, waarbij giftige gassen vrijkomen.

Op zoek naar een partner voor electric vehicle assistance?

Zoek je een ervaren partner voor electric vehicle assistance? Wij bieden je graag een oplossing op maat!

Dompelcontainer

Een ongeval met batterijbrand? Met onze dompelcontainer kunnen we het batterijpakket langdurig koelen en ontladen op een veilige manier. Doordat het vervuilde bluswater wordt opgevangen, is er van milieuverontreiniging geen sprake.

ADB Electric Vehicle Safety Assist blijft het proces monitoren en zorgt voor de stalling en eventuele afvoer van het batterijpakket en het vervuilde bluswater naar een recyclagebedrijf.

Salvage container

Is het batterijpakket beschadigd of instabiel, maar is het niet bij een brand betrokken? Dan gebruiken we onze salvage container om het voertuig veilig te monitoren en vervoeren. Deze is uitgerust met een aerosol blussysteem én een sprinkler blussysteem, een explosieluik en hitte- en gasdetectie. Een bijkomend voordeel is het discrete karakter: de lading is van buitenaf niet zichtbaar.

De Salvage Container is ontworpen om beschadigde elektrische voertuigen veilig te kunnen monitoren en vervoeren, en om bijkomende schade te voorkomen. Door zijn hydraulisch uitschuifbare bergingsvloer met verschuifbare lier kunnen ook beschadigde voertuigen makkelijk geborgen worden.

Blusdeken

getest & gekeurd tot +1300 ∞C

Brengt EV-branden snel onder controle
Wordt PREVENTIEF gebruikt bij een elektrisch voertuig dat bij een ongeval betrokken is om de omgeving te beschermen in geval er brand zou uitslaat en de batterij in thermal runaway gaat.
Wordt gebruikt als BLUSDEKEN: als de accu ontbrandt blijven de vlammen en warmte onder de afdekking achter, zo kan de accu gecontroleerd afbranden. Deze minimaliseert zo de schade aan de omgeving (andere voertuigen en/of infrastructuur)

Een ongeval met een elektrisch of hybride voertuig brengt heel wat extra risico’s met zich mee. Gelukkig heeft ADB Assist experts in dienst met de nodige certificaten die met aangepast materiaal je voertuig veilig zullen behandelen.

Certificering

HEV2 erkende medewerker

Onze EV Safety Assist experts zijn HEV2-gecertificeerd. Erg belangrijk, want enkel technici met dit certificaat mogen werken aan beschadigde elektrische voertuigen. Denk hierbij onder andere aan het instellen van een veiligheidszone en het spanningsloos zetten van het voertuig, om het daarna veilig te takelen. Is het voertuig zwaar beschadigd? Dan worden extra beschermingsmiddelen gebruikt en wordt het voertuig getakeld met een salvage of dompelcontainer.

HEV3 erkende medewerker

Heeft een voertuig een zichtbaar beschadigd batterijpakket? Dan komt een HEV3-geschoolde medewerker ter plaatse. Hij of zij takelt het voertuig met een salvage of dompelcontainer naar een veilige plaats op de site van ADB Assist, waar het enkele dagen in quarantaine blijft (tenzij de batterij gedemonteerd wordt door onze HEV3).

ADB Electric Vehicle Safety Assist in een notendop